Заедно да навиваме, за уште еден голем успех на македонскиот ракомет, на претстојното Светско првенство во ракомет за мажи во Франција.

Следете ги настапите на нашите ракометари во живо и навивајте со цело срце за победа:

  • 12.01. Македонија : Тунис [34:30]
  • 14.01. Македонија : Ангола [31:22]
  • 16.01. Македонија : Словенија [22:29]
  • 18.01. Македонија : Шпанија [25:29]
  • 19.01. Македонија : Исланд [27:27]

Групна фаза - група Б

Број   Одиграни П Н И Бодови
1 Шпанија 4 4 0 0 8
2 Словенија 4 3 1 0 7
3 Македонија 5 2 1 2 5
4 Исланд 5 1 2 2 4
5 Тунис 5 1 2 2 4
6 Ангола 5 0 0 5 0

1/8 финале:

  • 21.01. Македонија : Норвешка [24:34]

За кого? ЗА МАКЕДОНИЈА!