Роаминг пакети

Кога одите на патување, со пакетите Vip Roam Surf ги оставате грижите зад себе и може целосно да се опуштите. Со овие роаминг-пакети може да сурфате опуштено во странство и да имате целосна контрола на трошоците! Несаканите трошоци стануваат минато бидејќи откако ќе го потрошите вклучениот интернет во пакетот, пристапот до интернет автоматски ќе биде прекинат. Ова превентивно исклучување трае 30 дена од активирање на пакетот. За да продолжите да користите интернет во роаминг, може да активирате дополнителен роаминг-пакет.

Пакетите Vip Roam Surf важат во 23 земји/оператори во Европа, меѓу кои: Vip Mobile Србија, A1 Бугарија, A1 Хрватска, Vodafone во Грција, Албанија, Турција, Италија, Германија, Шпанија и други. Доколку преминете на мрежата на роаминг-оператор што не е вклучен во пакетот, пристапот до интернет ќе Ви биде прекинат и ќе добиете насоки со SMS-порака како да продолжите со користење интернет во роаминг.

Роаминг пакети Vip Roam Surf XL Vip Roam Surf L
Вклучено 500MB 200MB
Цена за активација 499 ден. 249 ден.
Важност на пакетот 30 дена од момент на активација 30 дена од момент на активација
Начин на активација Со SMS со текст START XL на 140999 Со SMS со текст START L на 140999
Тарифен интервал 100 KB 100 KB
Список на земји и партнери каде што важат пакетите Vip Roam Surf L и XL.

Сурфајте безгрижно во роаминг во Европа и САД

Сурфајте безгрижно каде и да патувате во Европа! Во зависност од Вашите потреби, одберете и активирајте еден од интернет роаминг-пакетите Vip Roam Surf S или Vip Roam Surf M.

Роаминг пакети Vip Roam Surf S Vip Roam Surf M
Вклучен интернет 20MB 50MB
Цена за активација 399 ден. 699 ден.
Важност на пакетот 30 дена од момент на активација 30 дена од момент на активација
Начин на активација Со SMS со текст START S на 140999 Со SMS со текст START M на 140999
Тарифен интервал 100 KB 100 KB

Список на земји и партнери каде што важат пакетите Vip Roam Surf S и M

И со овие пакети Vip Roam Surf имате целосна контрола на интернет трошоците во роаминг бидејќи откако ќе го потрошите вклучениот интернет во пакетот, пристапот до интернет автоматски ќе биде прекинат. Ова превентивно исклучување трае 30 дена од активирање на пакетот. За да продолжите да користите интернет во роаминг, може да активирате дополнителен роаминг-пакет. При активирање дополнителен роаминг-пакет, ќе добиете SMS-известување дека дополнителниот пакет е активиран.
За да проверите колку преостанат интернет имате во роаминг, испратете SMS порака со текст STATUS INTERNET на бројот 1490.
Корисниците можат истовремено да имаат 5 активни роаминг интернет-пакети.
Доколку го активирате Вашиот пакет од Македонија, SMS-пораката за активација е бесплатна, во спротивно таа се наплатува во согласност со ценовникот за роаминг услуги.
За повеќе информации јавете се во Контакт центарот на 077 1234.


Каде и да патувате, јавете се дома кога и да посакате! Патувајте во Европа и истовремено останете во контакт со сите што Ви значат!

Vip Ви ја претставува својата најнова понуда за роаминг - Vip Roam All. Искористете ги ексклузивните предности на оваа понуда и добијте 30 минути за разговор кон сите мрежи во Македонија, кон земјата на посета, како и за дојдовни роаминг повици, 30 SMS пораки, како и 30 MB за безгрижно сурфање во роаминг, сето тоа за само 690 денари. Пакетите Vip Roam All Ви нудат неколку опции за разговори, SMS пораки и интернет во роаминг, во зависност од Вашите потреби.

Со роаминг-пакетите Vip Roam All имате целосна контрола на трошоците за интернет во роаминг. Откако ќе го потрошите вклучениот интернет во пакетот, пристапот до интернет ќе биде прекинат и со тоа Вие ќе бидете заштитени од несакани трошоци во период од 30 дена од активирањето. За да продолжите да користите интернет во роаминг, можете повторно да активирате дополнителен роаминг-пакет. Исто така, доколку преминете во мрежата на роаминг-оператор што не е вклучен во пакетот, пристапот до интернет ќе Ви биде прекинат и ќе добиете насоки со SMS-порака како да продолжите со користење интернет во роаминг.

Одберете пакет Vip Roam All што најмногу Ви одговара и уживајте во зимските патувања!

  Vip Roam All S Vip Roam All M Vip Roam All L
Интервалот на тарифирање за разговори е 60 секунди, а за интернет 100 KB.
Пакетите се валидни 30 дена од датумот на активација.
За активација на роаминг пакетите преку SMS од Македонија пораката не се наплаќа, додека за активација на пакет преку SMS порака испратена од роаминг, пораката се наплаќа според стандардната цена за испраќање SMS порака од роаминг - 14 денари со вклучен ДДВ.
Еднократен надоместок (ден.) 390 690 1490
Вклучени минути за појдовни роаминг разговори кон Македонија и земја на посета и примање на дојдовни роаминг повици 10 30 60
Вклучени SMS пораки од роаминг 10 30 60
Вклучен интернет сообраќај во роаминг (MB) 10 30 60
SMS активација на 077140111 со текст: START ALL S START ALL M START ALL L
Цените се со вклучен ДДВ.

  • Ќе добиете SMS-известување дека дополнителниот пакет е активиран.
  • Роаминг пакетите можат да ги активираат сите постпејд корисници кои имаат активна роаминг услуга. Корисниците можат истовремено да имаат 5 активни роаминг интернет-пакети.
  • При испраќање MMS пораки, големината на испратената ММС порака се одзема од интернетот вклучен во пакетот, додека MMS пораката се наплаќа 17,7 денари со вклучен ДДВ.
  • По надминување на сообраќајот вклучен во рамки на пакетот, сите услуги во роаминг се наплаќаат согласно со стандардната роаминг тарифа.

Подолу ќе го најдете целосниот список на земји и партнери каде што важат пакетите Vip Roam All:

Земја Оператор
Албанија Vodafone
Австрија A1
Андора STA
Белорусија Velcom
Белгија Proximus
Бугарија A1 Bulgaria
Босна и Херцеговина BHTelekom
Велика Британија Vodafone
Германија Vodafone
Гибралтар Gibtelecom
Грција Vodafone
Данска TDC Mobil
Естонија Elisa
Естонија EMT
Исланд Vodafone
Ирска Vodafone
Италија Vodafone
Кипар Cyta - Vodafone
Косово Monaco Telecom
Латвија Bite
Лихтенштајн FL1
Литванија Bite
Литванија Omnitel
Луксембург Tango
Малта Vodafone
Молдавија Voxtel
Норвешка Mobile Norway
Норвешка NetCom
Полска Orange
Португалија Vodafone
Романија Vodafone
Словенија A1 Slovenija
Словачка Orange
Србија Vip mobile
Турција Vodafone
Турција Turkcell
Украина Kyivstar
Унгарија Vodafone
Луксембург Tango
Холандија Vodafone
Финска Elisa
Франција SFR
Хрватска A1
Црна Гора Telenor
Чешка Vodafone
Шведска Tele2
Швајцарија Swisscom
Шпанија Vodafone

За повеќе информации јавете се во Контакт центарот на 077 1234


Со новите пакети Vip Roam Talk за разговори во роаминг, каде и да патувате во Европа, може да им се јавите на сите што Ви значат во кое било време.

Oдберете и активирајте пакет Vip Roam Talk што најмногу Ви одговара и добивате минути  што може да ги користите во рок од 30 дена од активацијата.

Vip Roam Talk - пакети за разговори во роаминг Vip Roam Talk
S
Vip Roam Talk
M
Пакетите Vip Roam Talk важат во 50 оператори во Европа, меѓу кои: Vip Mobile Србија, A1 Бугарија, A1 Хрватска, Vodafone во Грција, Албанија, Турција, Италија, Германија, Шпанија и други. Минутите вклучени во пакетот се однесуваат на појдовни и дојдовни повици кон Македонија и земјата на посета. Интервалот на тарифирање за разговори е 60 секунди. За активација на роаминг пакетите преку SMS од Македонија, пораката не се наплаќа, додека за активација на пакет преку SMS-порака пратена од роаминг, пораката се наплаќа во согласност со ценовникот за роаминг услуги
Месечна претплата 590 ден. еднократно 1.190 ден. еднократно
Вклучени минути 50 минути 120 минути
Период на важност 30 дена по активацијата 30 дена по активацијата
Начин на активација SMS со текст START S на 140 454 SMS со текст START М на 140 454
Земји во кои важи пакетот 50 оператори во Европа 50 оператори во Европа

Цените се со вклучен ДДВ.

Тука ќе го најдете целосниот список на земји и на партнери каде што важат пакетите Vip Roam Talk

За повеќе информации јавете се во Контакт центарот на 077 1234