При вклучување на ресиверот, на екранот се појавува нотификација „Конфигурацијата на терминалот не е прецизна. Ве молиме контактирајте го операторот за дополнителни информации“.

Тоа значи дека ставате погрешна смарт-картичка, односно смарт-картичка од некој друг приемник. Треба да ја ставите Вашата картичка во приемникот и да го рестартирате. Ако и ова не функционира, ќе треба да се обратите во најблиското продажно место или да се јавите во Контакт центарот на 077 1234.

Дали сте задоволни од одговорот?

Слични прашања