При приклучувањето на дигиталниот ресивер, на екранот ми се појавува нотификација “Smart card problem“. (претходно BoomTV)

Проверете дали картичката е правилно внесена односно дали е до крај притисната во лежиштето и дали чипот е горе. Доколку тоа е во ред, потребно е да го ресетирате приемникот, односно да го исклучите и повторно да го вклучите во струја. Ако ова не успее, приемникот треба да го донесете во најблиското продажно место на оне.Вип или да се јавите во нашиот Контакт центар на 077 1234

Дали сте задоволни од одговорот?

Слични прашања