Го изгубив/ми го украдоа телефонот. Што да правам?

Доколку телефонот Ви е изгубен/украден, најпрво јавете се во Контакт центарот на Vip на 077 1234 или појдете во најблиското продажно место на Vip, како би можеле да го блокирате телефонот за SIM картичката да не биде злоупотребена.

Потоа, пријавете во најблиската полициска станица. Понесете го со Вас и IMEI-то на телефонот, кој број можете да го најдете на кутијата на телефонот или на договорот со операторот.

Дали сте задоволни од одговорот?

Слични прашања