Се грижиме за заедницата – Од почетокот на своето работење оне. Вип има јасна определба да вложува во заедницата каде што работи и живее. Бројните донации од компанијата и вработените на оне. Вип се доказ дека секој може да направи нешто повеќе, посебно за најмладите.

Донации на Vip:

 • Проект Да ги заштитиме децата во сообраќајот
 • Донација за домот за доенчиња и мали деца во Битола
 • Донации на медицинска опрема за одделот за неонатологија при Универзитетската клиника за - гинекологија и акушерство
 • Донација за болницата за белодробни заболувања Јасеново
 • Донација на книги за училишни библиотеки
 • Донација на играчки за деца со посебни потреби
 • Донација на сензорна соба за децата со аутизам во ПОУ Златан Сремац
 • Поставување на соларен полнач за мобилни телефони
 • Донација на игралиште за СОС детско село
 • Долгогодишна Соработка со Црвен Крст на Град Скопје и на РМ
 • World Food and Hunger day
 • Вработените во декмври 2016 донираа подароци за Домот за деца "11 Октомври" и за СОС Детското село
 • По повод Денот на старите лица 2 октомври, вработените донираа за Домот за стари лица Мајка Тереза во Скопје. Го посетија Домот и се дружеа со старите лица
 • Вип донирасе 1.000.000 денари за поплавените, во поплавата што го зафати Скопје 2016та, додека вработените донираа храна и производи за хигиена
 • 50 вработени секоја година учествуваат во хуманитарниот ски куп Маврово, а средствата од котизацијата и аукцијата која се организира по завршување на настанот во Маврово се наменети за СОС Детското село.
 • Дури 100 вработени учествуваа во Wizz Air Скопје маратонот, а средствата од котизацијата за трката 5 км се наменети за хуманитарни потреби.